SÜRGÜNÜN 150. YILDÖNÜMÜ İÇİN KARTAL'DAYDIK

21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü'nün 150. Yıldönümü münasebetiyle KAFFED tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Derneğimiz, Göksun, Gaziantep ve Adana Dernekleriyle birlikte toplam 47 kişi ile İstanbul'a katılım sağlandı.  Kafilemizde Derneğimiz Başkanı Lisan ALKIŞ, Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin ÖZCAN ve Selçuk KUŞCU ile birlikte Göksun Dernek Başkanı Bedri TOKUÇ, İskenderun Dernek Başkanı Servet APİŞ, Adana Dernek Başkanı İsa ELAGÖZ, KAFFED Yönetim Kurulu Üyesi Ertan KOYUNCU ve gençlerimiz yer aldı. 23 Mayıs Cuma saat 22.00'de Derneğimizin önünden yola çıkılarak Adana Derneği kafilesini de aldıktan sonra 24 Mayıs Cumartesi saat 13.00'de Kartal'da bulunan program alanına varıldı. Saat 18.00'de tüm derneklerin katılımı ile birlikte yaklaşık 1 km'lik bir mesafede Kartal Sahil Yolu boyunca kortej yürüyüşü yapıldı. Korteje CHP İstanbul Milletvekili Faik TUNAY, CHP Sakarya Milletvekili Engin ÖZKOÇ, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok ÖZ ve binlerce insan da eşlik etti. Yürüyüş esnasında sloganlarla taleplerimiz vurgulandı. Yürüyüşün sonunda Kartal Belediyesi tarafından toplumumuza armağan edilen Soykırım ve Sürgün Anıtı'na ulaşıldı ve saat 20.00 itibariyle KAFFED tarafından düzenlenen programa geçildi. Programın başında değerli öğretim görevlisi hemşehrimiz İlhan AYDEMİR, katılımcıları Soma'da hayatını kaybedenler ve soydaşlarımızın ruhuna saygı duruşuna davet ettikten sonra Çerkesce ve Türkçe olmak üzere atalarımızın ruhuna dua okudu. KAFFED Genel Başkanı Yaşar ASLANKAYA'nın yapmış olduğu sunuş konuşmasının ardından, CHP Milletvekilleri Faik TUNAY ve Engin ÖZKOÇ, birer konuşma yaptılar. Şiir ve ağıtların da okunduğu program 1 saat sürdü. Programın sonunda 150. yıl anısına 150 adet meşale gençler tarafından taşınarak iskeleye geçildi ve protokol üyeleri ile birlikte 150. yıl çelengi denize bırakıldı.

Yaklaşık 10.000 kişinin katıldığı bu anlamlı programın sonunda kafilemiz saat 23.30'da program alanından ayrılarak yola çıktı ve 25 Mayıs Pazar günü saat 14.00'de Derneğimize ulaştı. Programa katılan tüm gençlerimize teşekkür eder, nice güzel etkinliklerde birlikte olmayı ve daha yoğun katılımlarla Derneğimize destek olmalarını temenni ederiz.