FESTİVALİMİZ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

11.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Çerkes Kültür Festivali Göksun Yantepe Festival Alanında 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Bu yıl Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED)'na bağlı olan ve Derneğimizle birlikte Afşin, Göksun, Adana, Gaziantep, Mersin, İskenderun ve Reyhanlı Derneklerinden oluşan Doğu Akdeniz Dernekleri işbirliğiyle tertip edilen festivale AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Metin DOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun AYDIN, Afşin Kaymakamı Fatih AKSOY, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih GÜVEN, İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, KAFFED Genel Başkanı Yaşar ASLANKAYA, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Eski Belediye Başkanı Mustafa POYRAZ, yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 15.000 misafirimiz katıldı.

Festivalimizin gündüz bölümünde katılan protokol ve sanatçıların onuruna yemek verildikten sonra Festival alanına geçildi. Bu yıl ki festivalde ilk defa gençlerimiz için ayrı bir sahne kuruldu ve gençler bu alanda gönüllerince eğlendiler. Sahne sunumunu Fulya Ece GÖRÜR yaparken, müziklerin düzenini Aziz Aytek ATALAR sağladı. Çocuklarıyla gelen aileler de düşünülerek çocuk oyun parkuru kuruldu. Festivale katılan ailelerin sülale damgalarını hatıra olarak çizebilecekleri afiş de yoğun ilgi gördü. Festivale gıda ve süs eşyalarından oluşan çeşitli standlar da açılarak hizmet sunuldu.

Ana temasının Anadilimiz ve Göksun Çerkes Kültür Evi olarak belirlendiği festivalin sunuculuğunu değerli sunucumuz ve sanatçımız İshak AKBAY yaparken;  Kayseri Kafkas Derneği Aşemez Halk Oyunları Topluluğu ve Maze Müzik Grubu, Kafkasya'dan değerli sanatçımız Angela MAMHEG, Çerkes müziğinin usta yorumcusu hemşehrimiz Azmi TOĞUZATA, İstanbul Bahçelievler Kafkas  Çerkes Derneği Deju Gup  Müzik  Korosu ile Derneğimiz gençleri tarafından kurulan Mağıbze Müzik Grubu sırasıyla sahne alarak geceye renk kattılar.

Festivale maddi ve manevi katkıları bulunan TBMM Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, AK Parti Kahramanmaraş Başkanlığı'na, Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlıklarına, Göksun Belediye Başkanlığına, Çukurova Dostluk Kulübüne (Adana), değerli işadamlarımız Cengiz ATALAR, Yaşar ZIBA ve Mustafa KURMEL'e, sahne kurulumu, baskı işlemleri ve ücretsiz kurulan oyun parkuru gibi hizmetlerinden dolayı Efe Organizasyon firmasına, festival ve otopark alanı aydınlatmaları için başta Şafak KALFAOĞLU olmak üzere tüm AKEDAŞ çalışanlarına, festival alanının düzenlenmesinde emeği geçen tüm gençlerimize, yurtiçinden ve yurtdışından festivalimize iştirak eden tüm katılımcılara ve böylesi büyük bir organizasyonun tertip edilmesinde haftalarca yoğun emekleri geçen  Organizasyon Komisyonu üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

11. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI ÇERKES KÜLTÜR FESTİVALİ TERTİP KOMİTESİ ADINA BAŞKAN LİSAN ALKIŞ

0 #1 İbrahim YAŞAR 15-08-2014 08:58
Bu Güzel organizayonda emeği geçen her kesi tebrik ediyorum ellerine ve yüreklerine sağlık diyorum.
Alıntı