DERNEĞİMİZİN 10. OLAĞAN GENEL KURULU 23 KASIM’DA YAPILACAK

Derneğimizin 10. Olağan Genel Kurulu 23 Kasım 2014 Pazar günü saat 13.00'de gerçekleştirilecektir. Hali hazırda 644 üyenin kayıtlı olduğu Derneğimizde şimdiye kadar 3 ayrı aday seçime gireceğini açıklamıştır. Mevcut Başkanımız Lisan ALKIŞ (Yemuz) yönetim kurulunda yaptığı bazı değişikliklerle tekrar adaylığını açıklarken, Kamışcık köyünden Nadir YAMAÇ (Ponej) ve Temurağa köyünden Aydın AKGÜN (Gumbal) de Dernek yönetimine adaylıklarını açıklamışlardır.

Yönetim Kurulumuz olarak, 2 yıllık görev süresi içerisinde yürütmüş olduğu etkinlik ve hizmetler aşağıda sıralanmıştır:

* Dernek binamızın fiziki koşullarını düzeltmek üzere yoğun bir şekilde çalışmalar yürütülmüştür. Bunlardan en önemlisi etkinlik salonumuzun yenilenmesi olmuştur. Salonun modern bir sahne, ses ve ışık sistemine kavuşturulması ve salon tipi klima temini ile üyelerimizin nişan, nikah veya düğün gibi programları için de kullanılacak hale getirilmiştir.

* Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle şehrimize sığınan soydaşlarımızın her türlü iaşe, barınma ve istihdam sorunlarıyla uğraşılmış, ayrıca iletişim sorunu yaşamamaları için Türkçe kursu da verilmiştir.

* KAFFED tarafından düzenlenen basın bildirileri ve 21 Mayıs Sürgün programlarına eksiksiz katılım sağlanarak Derneğimizi en güzel şekilde temsil etmeye gayret gösterilmiştir.

* Gençlik komisyonumuzla işbirliği içerisinde anlamlı programlar düzenlenmiş, gençlik komisyonuna yönetim odası ve internet ağı olan kafeterya tahsis edilmiştir.

* TRT Avaz kanalında yayınlanan "Anadolu'nun Sıcak Yüzleri" programı için üyelerimizin de yoğun emekleriyle kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmaya çalışılmıştır.

* 30 Mart 2014 Mahalli Seçimleri münasebetiyle Derneğimize gelen siyasi parti temsilcileri ile sohbet toplantıları düzenlenmiştir. Seçimler sonucunda Derneğimiz üyelerinden birkaçının parti yönetim kurulu üyesi ve belediye meclis üyesi olarak seçilmesi sağlanmıştır.

* Eğitim ve sağlık konulu sempozyumlar düzenlenerek üyelerimizin bilinçlenmeleri sağlanmıştır.

* Adigece dil kursu ve KAFFED dil eğiticileri kursu düzenlenerek dilimizin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması sağlanmıştır. Halk oyunları kursları için eğitici temin edilemediği için maalesef bu gerçekleştirilememiştir. Ancak KAFFED tarafından önerilen bir soydaşımız ile görüşme sağlanmış olup, seçim takvimine girildiğinden dolayı sonuçlandırılamamıştır.

* Anavatandan güreş turnuvası için gelen güreşçilerimize destek amacıyla gençlerimiz ve üyelerimizle birlikte turnuvaya katılım sağlanmıştır.

* Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti Mercury Halk Dansları Topluluğu'nun 1300 kişiye gösteri sunması sağlanmıştır.

* Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunda başrolde yer alan Milli Mücadele Komutanı Arslanbey için anma programı düzenlenmiş, ayrıca Derneğimizin girişimleriyle Kahramanmaraş Belediyesi tarafından adının verildiği bölgemizin en büyük mesire alanının açılışına üyelerimizle birlikte katılım sağlanmıştır.

* Derneğimizde köy toplantıları ilk defa Yönetimimiz döneminde gerçekleştirilmiş olup, bu vesileyle toplumumuzun kaynaşması sağlanmıştır.

* Yönetimimiz döneminde toplumumuzda yaşanan vefatların SMS ve internet vasıtasıyla duyurulması ve araç temin edilerek cenazelere katılım sağlanmıştır.

* Maddi durumu zayıf olan ailelere ve Suriye'den gelen soydaşlarımıza iaşe yardımlarının Belediye kanalıyla yapılması sağlanmıştır. Ayrıca kaza sonucu felç kalan bir soydaşımıza da Dernek imkanlarıyla elektrikli araç temin edilmiştir.

* 2 yıllık görev süresi içerisinde üç defa aşure programı düzenlenerek üyelerimizle birlikte bu bereketli ortamda olmanın sevinci yaşanmıştır.

* Geleneksel hale gelen ve yüksek maliyetlerle gerçekleştirilen kültür festivallerinde ise yoğun emekler verilmiş, bu festivaller başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Dernek Yönetim Kurulu olarak; yukarıda sayılan hizmetlerde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarken, 10. Olağan Genel Kurulu'muzun toplumumuza hayırlı olmasını diler; sevgi, dostluk ve kardeşlik içerisinde bir seçim yaşanmasını temenni ederiz.